Dirk Torfs aanvaardt zitje in raad van bestuur OMC

Als Algemeen Directeur van onderzoekscentrum Flanders Make ondersteunt Dirk Torfs dagelijks Vlaamse maakbedrijven met onderzoek op topniveau. Concrete productie- en productinnovaties verstevigen de concurrentiekracht. Hierdoor blijven bedrijven in Vlaanderen en worden buitenlandse ondernemingen aangetrokken. Met dat op het visitekaartje is het niet onlogisch dat Dirk Torfs plaats neemt in de raad van bestuur van de Open Manufacturing Campus in Turnhout.

‘Ik wil bijdragen aan het nieuwe elan van de maakindustrie in Vlaanderen,’ zegt kersvers OMC-bestuurslid Dirk Torfs. ‘Het is belangrijk dat alle actoren in het industriële landschap elkaar vinden om zich vanuit verbondenheid te positioneren. Vandaag en morgen nog meer is samenwerking de sleutel tot succes, het laat ons toe om te accelereren in een technologisch steeds sneller evoluerende omgeving. OMC benut een deel van de Turnhoutse Philips site voor het herontwikkelen van activiteiten, waarbij zowel bestaande als opstartende bedrijven gebruik kunnen maken van de schat aan competenties bij Philips. De dynamiek die daar ontstaat is ongemeen boeiend. Een nauwere samenwerking met Flanders Make kan deze nog versterken.’

‘Bij de verdere groei van OMC willen we beroep doen op enkele ervaren ondernemers die het industriële landschap goed kennen, die een sterke affiniteit hebben met technologie & innovatie en die mee aan de kar willen trekken om de industriële positie van Vlaanderen te versterken,’ zegt Bart Wuyts, Directeur SPK en voorzitter OMC. ‘Dirk past perfect in dat profiel. We zijn blij dat hij niet veel tijd nodig had om meteen enthousiast toe te happen. Hij gelooft immers ook sterk in ons unieke revitalisatieproject OMC.’

OMC ontstond in de schoot van lampenfabrikant Philips Turnhout. Nieuwe lichttechnologie noopte deze innovatieve wereldspeler tot een herstructurering. Van de nood werd een deugd gemaakt. Het idee rijpte om vrijkomende ruimte en kennis in een campusmodel ter beschikking te stellen aan andere hoogtechnologische spelers. Na grondige renovatie huisden intussen 14 bedrijven in. Samen bieden ze aan meer dan 140 mensen werk.