Air-Craftglass landt op OMC

Air-Craftglass, wereldwijd actief in de luchtvaartindustrie, start op 1 januari 2018 haar productie bij de Open Manufacturing Campus te Turnhout.

Air-Craftglass produceert met een gepatenteerd lamineerproces ultradun glas dat voldoet aan de strengste luchtvaarteisen. Het is UV-bestendig, krasvast en 25% lichter dan polycarbonaat. Daardoor is het een superieur alternatief voor de polycarbonaten en plastics die je vandaag in veel vliegtuigen ziet. Air-Craftglass maakt heldere ramen, gelamineerde houtproducten en spiegels. Vliegtuigbouwers en “completion centers” -bedrijven die de afwerking van een vliegtuig op zich nemen- uit de hele wereld maken dankbaar gebruik van dit brede scala aan duurzame producten, omdat ze de “look and feel” van een vliegtuiginterieur compleet veranderen. Bovendien is het krasvaste materiaal makkelijk schoon te houden en door zijn lagere gewicht heeft het een positieve impact op de CO2-uitstoot. Kortom: de producten van Air-Craftglass verlagen de onderhouds- en bedrijfskosten van een vliegtuig.

Dat deze wereldspeler uitgerekend bij de Open Manufacturing Campus in Turnhout landt, is zeer doelbewust. ‘OMC heeft ervaring met het snel opschalen van productie,’ vertelt CEO Frans van Hapert. ‘In hun netwerk zitten procesontwerpers en machinebouwers en vind je ondersteuning voor diverse certificatieprocessen. Bovendien hebben onze belangrijkste en exclusieve toeleveranciers hun basis in België, zoals AGC uit Mol. Onze plek in het Turnhoutse is daardoor kost-efficiënt en draagt bij aan onze visie van lokaal, duurzaam ondernemerschap.’

Marc Corthout, business development manager van OMC, is erg blij met de nieuwe bedrijvigheid die Air-Craftglass meebrengt. ‘De Open Manufacturing Campus ambieert de meest productieve vierkante kilometer in high tech en life sciences te worden,’ zegt hij. ‘Sinds onze start in 2015 verwelkomden wij een vijftiental partners die samen meer dan 160 mensen tewerkstellen. De innovaties van Air-Craftglass verleggen de grenzen in de luchtvaartindustrie en passen helemaal in het ecosysteem dat we aan het uitbouwen zijn met de al aanwezige kennis op glas- en polymeergebied. We kijken er als OMC naar uit om in de snelle opschaling van Air-Craftglass een belangrijke katalysatorrol te spelen.’
www.air-craftglass.com