BePowered heeft hoog bezoek in “all electric”- wijk Hoog Dalem (NL).

Minister van energie Bart Tommelein ervaart hoe pieken van zonne-energie en van warmtepompen slim opgevangen worden in de “all electric”- wijk Hoog Dalem. Bewoners, Ron en Eric tonen hun woning met slimme meter, warmtepomp, zonnepanelen, batterij en slimme energiesturingen. De minister nam uitgebreid de tijd om kennis te maken, hoe het gebruik van de slimme meter en het inzetten van een slimme batterijsturing en slim starten van vaatwasser of wasmachine kan bijdragen tot het lokaal houden van eigen geproduceerde zonne-energie. Geaggregeerd ,gekoppeld aan USEF, maakt de BePowered sturing het mogelijk om pieken en dalen op wijk niveau op te vangen. Met een mooie naam heet dit congestiemanagement. Eenvoudig gezegd, files vermijden op het distributienet.
Een speciale dank aan Eric en Ron voor de warme ontvangst en de demonstratie van de geïmplementeerde slimme sturingen in hun woning.

Meer info: www.bepowered.be en het volledige artikel rondom dit project