OMC campus in Turnhout zoekt studenten met digitale ambities

Dit jaar beslist ook OMC om mee te stappen in duaal digitaal. Zo bieden we plaats aan verschillende studenten om de kneepjes van digitale marketing te leren in een echte bedrijfscontext. Deelnemende bedrijven op de campus zijn onder andere Ergotrics, Eye-tec en CLASSIFIED.

“Doordat we op onze campus verschillende soorten bedrijven hebben, zullen de studenten hier ongetwijfeld veel ervaring kunnen opdoen. We willen op deze manier niet alleen onze bedrijven ondersteunen, maar ook studenten uit de regio een stap vooruit helpen”, zegt Marc Corthout, Business Development bij OMC.

Raphaël Nolens, oprichter duaal digitaal, “We willen alle studenten in Vlaanderen de kans geven om mee te doen. Mobiliteit is echter vaak een drempel. Dankzij OMC kunnen we dit uniek leertraject ook aanbieden aan de meest innoverende bedrijven uit de Kempen.”   

Ben je student en wil je alles weten over digitaal groeien en innoveren? Wil jij bij de start- en scale-ups op de OMC campus echte praktijkervaring opdoen? Neem dan zeker een kijkje op www.duaaldigitaal.be of schrijf je meteen in op https://www.emsbrussel.be/postgraduaat-digitale-marketing-en-communicatie

Duaal digitaal?

Duaal leren kennen we vooral van het middelbaar onderwijs in de meer technische richtingen, waarbij de student een groot deel van het schooljaar het vak op de werkvloer leert. Duaal Digitaal startte vorig jaar een proefproject op (ism ESF en Onderwijs Vlaanderen) om dit concept door te trekken naar het hoger onderwijs, specifiek voor twee opleidingen rond digitale marketing. 

Zo stapten 52 studenten digitale marketing van EHSAL Management School en de Karel de Grote Hogeschool mee in het pilootproject en gingen het vak leren bij 37 grote en kleine bedrijven uit verschillende sectoren. Zeven maanden later is de conclusie duidelijk: het project wordt over de hele lijn positief bevonden! EHSAL Management School besliste dan ook om het pilootproject te formaliseren en op te nemen in het curriculum.

Persverantwoordelijke – Joyce De Smit

joyce@duaaldigitaal.be | 0495 78 58 01

Bij interesse voor een interview, contacteer Joyce

Promotor duaal digitaal: Raphaël Nolens

raphael@duaaldigitaal.be  | 0474 84 21 39
Voor meer informatie over duaal digitaal kan je bij Raphaël terecht

Meer info over OMC vindt u via www.openmanufacturingcampus.com of via Marc Corthout 0468 147560