Tom Boonen investeert in Kempense fietstechnologie

De start-up Classified Cycling ontwikkelde een revolutionair versnellingssysteem en heeft een eerste contract met de fietsproducent Ridley beet. De intrede van Tom Boonen als financier en adviseur moet de expansie versnellen.

Classified Cycling pioniert met een nieuw versnellingssysteem voor fietsen. Dat kan het einde betekenen van de klassieke voorderailleur zoals we die kennen in het profpeloton. ‘Ik was verbaasd en zag er meteen het potentieel van in’, zegt Boonen over zijn eerste testrit eerder dit jaar.

Boonen wou niet alleen het gezicht van Classified zijn. Hij stapt ook in het kapitaal. Hij investeerde naar verluidt enkele honderdduizenden euro’s. Dat geld komt boven op de 2,5 miljoen euro die Classified vorig jaar verzamelde bij onder meer LRM.

‘Zelf investeren geeft extra motivatie. Ik wil me smijten. Ik ben een techfanaat. Dit ligt me helemaal’, zegt Boonen, die eerder ook al aandeelhouder was van de fietsketen Fiets’, die is overgenomen door Colruyt.

CEO Mathias Plouvier zegt uiterst tevreden te zijn. ‘Als een van de grootste wielrenners van België en van de wereld in je verhaal stapt, is dat een mooi signaal.’

Plouvier ziet Boonen niet alleen als financier, maar meer nog als adviseur bij technische kwesties en als de man die deuren moet openen. Zijn netwerk als ex-wereldkampioen is goud waard. ‘Zonder mij kunnen ze ook doorbreken. De technologie verkoopt zichzelf, denk ik. Maar ik weet waar ik moet zijn bij de fietsfabrikanten. Ik ken de mensen bij Specialized, Scott… Een bedrijf als Specialized krijgt veel voorstellen. Voordat je een afspraak op het hoofdkantoor kan versieren, ben je even bezig. Een bekend gezicht helpt dan. Met mij erbij zal het allemaal sneller gaan’, meent Boonen.

Mathias Plouvier (CEO Classified Cycling) en Tom Boonen.

Artikel uit De Tijd https://www.tijd.be/ondernemen/algemeen/Tom-Boonen-investeert-in-Kempense-fietstechnologie/10245135?

Zie ook het filmpje op Sporza: https://sporza.be/nl/2020/08/13/tom-boonen-over-hypermodern-versnellingsapparaat-zelfs-in-volle-inspanning-kan-je-schakelen~1597328081906/