Classified Cycling haalt vijf miljoen euro op en lanceert eigen Classified-carbonwielen

4 januari 2021 – Classified Cycling heeft een nieuwe investeerder aan boord. De wielerstartup haalt vijf miljoen euro op bij Bridford Investments, een Brits investeringsfonds. Tegelijk presenteert Classified nieuwe, eigen carbonwielen voor race- en gravelfietsen. Klanten kunnen ze aankopen via een netwerk van erkende fietswinkels. De producten van Classified blijven ook beschikbaar via geselecteerde fietsfabrikanten.

Classified Cycling lanceerde in augustus haar revolutionaire virtuele derailleur in de naaf van het achterwiel. Nu brengt Classified drie carbon wielsets op de markt zodat wielerliefhebbers de schakeltechnologie van de startup kunnen monteren op hun bestaande fiets, of een nieuwe fiets ermee kunnen uitrusten. Er zijn twee wielsets voor racefietsen met velgen van 35 of 50 mm, en één wielset voor gravelfietsen met een velghoogte van 30 mm.

Classified verkoopt zijn wielsets en schakeltechnologie via een netwerk van “Classified certified”-dealers en via de eigen webshop. In beide gevallen levert Classified de producten bij de geselecteerde certified dealer die ze gratis installeert op de fiets van de klant. Met dit model wil Classified garant staan voor een vlotte installatie en een premium dienstverlening. Klanten kunnen een Classified wielset vandaag al bestellen, met eerste leveringen bij de dealers in maart.

De interesse voor onze technologie is immens: we kregen sinds de zomer van over de hele wereld vragen om ons schakelsysteem te kopen, tot in Amerika, Australië en Zuid-Afrika toe”, zegt Mathias Plouvier, CEO van Classified Cycling. “We brengen we nu eigen, uiterst kwalitatieve carbonwielen op de markt. Niet alleen geeft het klanten eenvoudiger toegang tot onze technologie, op strategisch vlak zijn we zo niet langer uitsluitend afhankelijk van fietsfabrikanten.

Mathias Plouvier en Tom Boonen

 

Nieuwe kapitaalinjectie van vijf miljoen euro

Om de productie op te schalen en tegelijkertijd nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken, trok Classified vers kapitaal aan. Na eerdere investeringen van LRM, het management en Tom Boonen, haalt Classified Cycling nu vijf miljoen euro op bij het Britse investeringsfonds Bridford Investments.

Plouvier: “Met deze financieringsronde willen we enerzijds onze productie uitbreiden om de wereldwijde vraag op te vangen, maar ook investeren in onze R&D. We willen volgend jaar ons R&D-departement verdrievoudigen en nieuwe technologieën ontwikkelen, onder meer voor de markt van de elektrische fietsen (e-bikes). Daardoor zal ons personeelsaantal in 2021 ook verdubbelen tot dertig medewerkers.