Wereldwijd coördinatiecentrum R&D Cartamundi in Turnhout

11 januari 2021 – Cartamundi, wereldmarktleider in de productie van spellen en speelkaarten, opent een Global Research & Development Center in Turnhout. Het R&D Center zet de toon voor Onderzoek en Ontwikkeling binnen de Cartamundi Group, en zal nauw samenwerken met de wereldwijde R&D-afdelingen. Met deze investering verstevigt Cartamundi ook zijn band met de Kempen.

Cartamundi betrekt daarvoor een ruimte van 600 m2. Het bedrijf koos de nabij gelegen Open Manufacturing Campus, de “meest productieve vierkante kilometer in de regio”, op de vroegere Philips-site, nu Signify. Het Global R&D Center coördineert de wereldwijde R&D-projecten van de Cartamundi Groep. Tegelijk verankert Cartamundi er zijn positie mee in Vlaanderen en in de Kempen.

De voorbereiding van het project duurde twee jaar, en de bouw is in oktober begonnen. Nu wordt er getest, om in de loop van deze maand écht met de eerste onderzoeken te starten. Cartamundi start binnenkort ook met de aanwervingen voor het R&D Center. Er kunnen een tiental mensen aan de slag. Bij Cartamundi staan momenteel zo’n 20 vacatures open.

Artikel uit Made in kempen: https://www.made-in.be/kempen/wereldwijd-coordinatiecentrum-rd-cartamundi-in-turnhout/?utm_source=MIK&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=daily

Het interview met CTO Steven Nietvelt op RTV: https://www.rtv.be/artikels/cartamundi-spellen-met-kartonnen-pionnetjes-a92799