Goud op Eurobike Awards voor Turnhouts bedrijf

Classified Cycling, dat gevestigd is op de Open Manufacturing Campus in Turnhout, heeft de fietsindustrie op zijn kop gezet met zijn innovatieve schakeltechnologie. Nu heeft het jonge bedrijf een Gold Award in de wacht gesleept op de internationale wielerbeurs Eurobike in het Duitse Friedrichshafen. De Eurobike Awards zijn de meest prestigieuze prijzen in de fietsbranche.

De organisatie van Eurobike kende Classified de Gold Award toe voor, zowel zijn ingenieuze Powershift-schakeltechnologie als voor zijn drie carbon wielsets, die compatibel zijn met de Powershift-naaf.

De naafversnelling van Classified is verwerkt in het achterwiel en vervangt de traditionele voorderailleur. Fietsen met Classified hebben dus nog maar één tandwielblad vooraan, maar wel het bereik van een klassieke binnen- en buitenbladcombinatie.

“De industrie droomde er lang van om de voorderailleur te vervangen door een schakelnaaf. Met zijn 2-speed Powershift-hub is Classified daar wonderwel in geslaagd”, aldus de onafhankelijke jury van de Eurobike Awards.