Italiaanse design kiest voor Turnhoutse technologie

Vanaf november kunnen klanten van het high-end Italiaanse fietsenmerk Officine Mattio kiezen voor een Powershift-schakeltechnologie en carbon wielsets van Classified Cycling uit Turnhout. De start-up is al een tijd aan een steile opmars bezig. De technologie die Officine Mattio wist te charmeren, won deze zomer nog de Eurobike Gold Award 2021.

Classified Cycling ontwikkelde 7 jaar aan het innovatieve schakelsysteem. De naafversnelling van Classified is verwerkt in het achterwiel en vervangt de traditionele voorderailleur. Fietsen met Classified hebben dus nog maar één tandwielblad vooraan, maar wel het bereik van een klassieke binnen- en buitenbladcombinatie.

Officine Mattio is de eerste Italiaanse fietsenproducent die de Classified carbon wielen en de Powershift technologie aanbiedt op zijn fietsen. “Het aanbieden van geavanceerde producten, in combinatie met de laatste nieuwe trends en technologieën, dat is wat de Officine Mattio-klanten van ons verwachten”, zegt ceo Giovanni Monge Roffarello. “We geloven dat de technologie van Classified Cycling een perfecte match is voor onze klanten, om hun Officine Mattio-fiets zo goed mogelijk te personaliseren.”

“Het is prachtig om het mooie Italiaanse design gecombineerd te zien met Classified. We zijn heel trots om dit partnerschap mogen af te kondigen”, reageert Mathias Plouvier, ceo van Classified Cycling.