Wil je graag eens worsten met insecten proeven? Lekker en goed voor mens en natuur!

Wat denk je van knapperige #krekel frietjes? Of misschien worstjes, pasta of brood met #meelworm?

Huiskrekels (Acheta domesticus) en meelwormen (Tenebrio molitor) hebben een Novel Food-dossier goedkeuring verkregen van het EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid). Dit wil zeggen dat deze insecten goedgekeurd zijn als eiwitrijke ingrediënten voor humane voeding in Europa.

Europese goedkeuring: check
maar wie zal deze ingrediënten vermarkten?

M-Food Natural Ingredients, een Turnhoutse start up, sloot een licentieovereenkomst voor deze Novel Food-dossiers en zal zich richten op het produceren en op de markt brengen van hoogwaardige, op insecten gebaseerde, ingrediënten voor humane voeding. Deze ingrediënten worden toegevoegd aan vleesvervangers, brood, graanrepen, koekjes, pasta, soepen, pizza, snacks en vele andere producten…

Wil je proeven van de toekomst?
De buzz rond het gebruik van insecten in humane voeding groeit. Deze Novel Food-dossiers zijn een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de cruciale uitdagingen van een steeds groeiende bevolking. Insecten zijn rijk aan eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen en kunnen op grote schaal worden gekweekt met een minimale impact op het milieu. Ze bieden een veelbelovende kans op een circulair voedingssysteem, in balans met de natuur.

M-Food natural ingrediënts wil klanten inspireren met voeding op basis van insecten. Het wil mee bouwen aan het nieuwe normaal: humane voeding op basis van insecten, met respect voor het milieu.

Wil je proeven van de toekomst? Laat het ons weten!
Contacteer Dave van der Pasch via dave@m-food.com of op +31 6 516 918 27.