In OMC delen we kennis en ervaringen

Noem de Open Manufacturing Campus gerust het Silicon Valley van Vlaanderen. De bedrijven genieten er van de voordelen die ze elkaar bieden. “De locatie is uitstekend en er zijn voldoende groeimogelijkheden.”

Dat Ergotrics zich op OMC zou vestigen, was een evidentie. “Als voormalig directeur van Philips heb ik de campus mee gebouwd”, vertelt CEO Inge Bruynooghe. “Toen ik in 2019 mijn eigen firma oprichtte, heb ik naar de huurprijzen geïnformeerd en die vielen mee. (lacht) De locatie is uitstekend en je hebt groeimogelijkheden. Het unieke is dat je kennis kan delen en ervaringen kan uitwisselen met andere bedrijven. Wij kopen elektronica bij Dekimo en doen testen bij Absolem.”

Ergotrics maakt positioneringskussens voor patiënten in operatiekamers of op intensive care. Die bieden voordelen aan zowel het verplegend personeel, dat perslucht in plaats van manuele arbeid gebruikt, als de patiënt, die sneller herstelt. “We hebben zes medewerkers waarvan een in de Verenigde Staten”, legt Inge uit. “Onze producten worden om de hoek gemaakt door maatwerkbedrijf A-kwadraat. Zij hebben alle kwaliteitsnormen en bieden ons de nodige flexibiliteit.”

Dekimo heeft haar hoofdkantoor in Gentbrugge en vestigingen in België en onze buurlanden. “In 2010 was het een logische stap om naar de Kempen te komen”, zeggen coördinator Gert Biebaut en business development manager Hans Landuyt. “Je bent hier vlak bij Antwerpen en Eindhoven. Via Campus Blairon en het bedrijvencentrum in de Rubensstraat zijn we op deze campus beland.”

Gert en Hans nemen ons mee naar de testopstellingen van Dekimo. “Wij zijn een onestopshop voor het ontwerp en de productie van elektronica. Denk bijvoorbeeld aan systemen om elektrische voertuigen op te laden, om eieren te sorteren of om op afstand toegang te krijgen tot een deelauto. Verschillende van onze klanten zijn op OMC gevestigd. Door de hoge concentratie aan techbedrijven wordt hier veel kennis samen gebracht.”

Dekimo stelt dertien mensen te werk in Turnhout, maar is constant op zoek naar nieuwe medewerkers.