Innovatie voor een duurzame maakindustrie in Vlaanderen

Op 18 oktober 2022 vond het INNOVATE-event plaats op de Open Manufacturing Campus (OMC) in Turnhout. Het event stond in het teken van innovatie voor een duurzame maakindustrie in Vlaanderen. In totaal waren er 160 bezoekers die de lezingen bijwoonden en met elkaar connecteerden op de bedrijvenmarkt en receptie.

Tijdens het voorprogramma ‘Become data-driven, boost your business’ gaf Andrew Thomson een overzicht van het Interreg project ‘Futures by Design’, waaraan OMC meewerkte. Matthijs Bookelmann en Maaike Blok van JADS gaven een inspiratiesessie over het gebruik van data bij KMO’s. Tenslotte gaf Leo Oelbrandt toelichting over de Vlaamse aanpak van de FBD-projecten en schetste hij een aantal cases.

In het hoofdprogramma kwamen volgende sprekers aan bod: Thomas Plees van ASML, Bruno Dejaeghere van Absolem, Pascal De Langhe van SCK, Kristof Gladinez van Olpas, Guy Hendrickx van AviaGIS, Dirk Torfs van Flanders Make, Koenraad Debackere en Bert Lauwers van KU Leuven, Freddy Arnauts en Sven Boermeester van Global Village Publishing, Jan Michiels van OMC en minister Jo Brouns van de Vlaamse regering. Bart Wuyts, de voorzitter van OMC, praatte de onderwerpen vakkundig aan elkaar.

De pauze tussendoor en de receptie achteraf vonden plaats in een bedrijvenmarktsetting, waar volgende bedrijven en organisaties zich voorstelden: OMC, Sadechaf Curing & Adhesives, Dekimo, BLENDERS, Olpas, Signify, Stad Turnhout, Hack Kempen, Absolem Engineers | Engineering, SOLENCO POWER NV, WaterstofNet , Cartamundi en Exion Hydrogen.

Het overgrote deel van de aanwezigen was heel enthousiast over het INNOVATE-event: ze waardeerden vooral de inspirerende verhalen, de fijne sfeer en de netwerkmogelijkheden. Een goede basis voor een volgend event, met nog meer bezoekers!

Enkele sfeerbeelden: