Samen naar oplossingen zoeken tijdens eerste publieke hackathon in de Kempen

De Innovatiecampus in Geel zal op 24, 25 en 26 maart de thuisbasis zijn van #HACKKEMPEN 2023, de eerste publieke hackathon in de regio.

Het woord ‘hackathon’ doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Hackathon is een samenvoeging van hack en marathon en daarbij staat hacken voor het vinden van innovatieve bedrijfsoplossingen. Hackathon betekent dus drie dagen lang samen op zoek gaan naar oplossingen voor probleemstellingen van Kempense bedrijven of bedrijven met een stevige voet in de Kempen. Tijdens deze eerste editie zorgen Nike, Belgoprocess, Open Manufacturing Campus (OMC), Heylen Warehouses en Cipal Schaubroeck voor de uitdagingen. De probleemstelling van Nike luidt bijvoorbeeld: ‘Hoe kunnen we in samenwerking met onze atleten en op basis van onze cultuur en lokale, logistieke sector, ervoor zorgen dat de activiteitsgraad verbetert?’

Kempen Valley

Het evenement brengt professionals en studenten met verschillende achtergronden, dus niet enkel technische mensen, samen om innovatieve oplossingen te vinden voor de probleemstellingen. De teams worden tijdens het evenement begeleid door workshops, experts en coaches en maken uiteindelijk hun oplossingen bekend aan de jury. De organisatoren van #HACKKEMPEN 2023 zijn Dries Moelans, Andreia Ruivo Garcia en Geert Alders. Zij willen Kempens talent tonen dat er ook vanuit de eigen regio aan geweldige innovaties kan gewerkt worden. “In ‘de stille Kempen’ beweegt er namelijk al heel wat, vaak van wereldniveau, maar het mag meer zichtbaar worden! Laten we samen werken aan de eerste stappen richting Kempen Valley, een geduchte concurrent voor Silicon Valley”, aldus de organisatoren.

Info en inschrijving: http://www.hackkempen.be