Wat lampenkennis voor ASML betekenen kan

Absolem is een high-tech engineering bedrijf dat werd opgericht in 2010 om zich toe te leggen op project sourcing, consultancy en in-house engineering. In 2016 nam Absolem het laserlabo over van Philips Lighting, nu Signify, in Turnhout. De betrokken ingenieurs, waaronder Jurgen Adriaensen, maakten hierbij de overstap naar het engineeringsbedrijf. Zo vestigde Absolem zich op de Open Manufacturing Campus.

Het ingenieursbureau levert momenteel technologie en maakkennis aan high-end OEM’s, waaronder ASML. In het licht hiervan interviewde René Raaijmakers van High-Tech Systems procesarchitect laserapplicaties Jurgen Adriaensen uitgebreid. Het eerste deel van het interview verscheen op 11 januari 2023, het tweede op 18 januari 2023.

Lees deel 1

Lees deel 2