Amerikaans octrooi voor de Morphemat van Ergotrics

Ergotrics heeft opnieuw een Amerikaans octrooi verworven van de World Intellectual Property Organization (WIPO).

Het Turnhoutse Ergotrics, een pionier in innovatie en verbetering van de patiëntenzorg, heeft opnieuw een Amerikaans octrooi verworven van de WIPO. Dit is een versterking van het Europese design patent dat al vroeger bevestigd was voor hun nieuwste product Morphemat.

“Het succes is te danken aan een goede samenwerking met het gerenommeerde patentenbureau EP&C, dat ook een vestiging heeft in Turnhout. We zijn trots op deze erkenning die een significante mijlpaal betekent in ons streven naar een sterk patentenportfolio in veilig patiënten-positionering,” verklaart Inge Bruynooghe, CEO van Ergotrics.

Ergotrics heeft reeds diverse positioneringskussens op de markt gebracht die patiënten op een snelle, eenvoudige, ergonomische, hygiënische en veilige manier kantelen en heffen. Wat Morphemat uniek maakt, is het gebruik van perslucht in plaats van handenarbeid, wat een ergonomische doorbraak betekent voor de verzorging van bedlegerige patiënten. Dit is het derde patent van Ergotrics waarmee het bedrijf exclusieve rechten verworven heeft voor hun technologische innovaties.