Rudy Provoost (Voka) bezoekt Open Manufacturing Campus

Rudy Provoost, de nationale voorzitter van Voka en voormalig CEO van Philips Lighting, bracht maandag een bezoek aan de Open Manufacturing Campus (OMC) in Turnhout.

Voor Rudy Provoost voelde het bezoek aan OMC als ‘thuiskomen’: hij bezocht de fabriek meermaals in het verleden en ontmoette nu heel wat ex-collega’s. Hij was onder de indruk van het succesvolle proactieve reconversieproject dat al sinds 2012 loopt op de vroegere Philipssite. Hij maakte kennis met verschillende innovatieve maakbedrijven die deel uitmaken van het OMC-ecosysteem, dat zowel een fysieke plek als een community is voor start-ups en scale-ups in de productiesector.

Provoost kreeg een rondleiding langs bedrijven zoals Sadechaf, Cartamundi, Absolem, META, Signify, Ergotrics en WaterstofNet. Hij zag hoe deze bedrijven nieuwe productiekennis ontwikkelen en delen met als doel het creëren van werkgelegenheid en toegevoegde waarde voor de regio. Hij was verrast door de diversiteit en kwaliteit van de producten en ontwikkelingen die hij te zien kreeg, gaande van het ontwikkelen van passende high-tech lijmen of productieprocessen, het 3D-printen van AR-brilglazen op sterkte of van je favoriete lichtarmatuur, het verminderen van rugklachten in de zorgsector tot het uittekenen en valideren van strategieën om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Innovatie-event

Omdat de Open Manufacturing Campus de productiebedrijven ook wil ondersteunen op vlak van duurzaam ondernemen, organiseert het op 17 oktober aanstaande een innovatie-event rond circulariteit in de maakindustrie, samen met Blenders, de Sociaal-Circulaire Hub Kempen+, Agoria en Sirris. Inge Neven, CEO van VITO, zal een keynote geven. Daarnaast komen er diverse inspirerende sprekers aan bod van onder meer Umicore, Signify, SCK, eTROVA en Gebroeders Geens. Inschrijven kan nog via deze link.